İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi bu yıl yine Şeb-i Arûs haftasında on binlerce misafiri ağırlıyor.

Hazret-i Mevlâna'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanı İRFA'da yaşanmaya devam ediyor. Her gün 16.30 ve 18.00'de Geleneksel Tekke Musiki Meşkleri'nin icra edildiği etkinlikleri katılımcılar ücretsiz olarak izleyebiliyor.

Yoğun ilgi gören Atölye Etkinlikleri'nin yanısıra geniş kitap çeşidinin de yer aldığı kitap günlerinde yazarlar imza ve söyleşiler sizler için buluşmamız noktamız İRFA'da. Derviş Çeyizi Sergisi, SEYR-İ RÛMİ konu başlıklı Tezhip Eserleri Sergisi, Ahşabın Yazı ile vuslatı Naht Sergisi ve İranlı Sanatçı Asfaneh Ghadiri'nin Tezhip Sergisi ziyaretçilerimize en güzel şekilde sunuluyor.

Ayrıca belki de Cumhuriyet tarihimizde ilk defa gerçekleştirilen farklı bir Semâ Mukâbelesine şahit olacaksınız. Bu semâ ayinine katılanlar her halde ömürleri boyunca unutamayacakları bir mana seyahati yaşayacaklar…

"MAÂLÎ-Yİ SEMÂ"…

Sema mukâbelesini sadece seyretmeyip yaşayacaksınız. Semazenler ile beraber bu mana yolculuğunu her yaştan ve kesimden insanlar; anlayarak, tadarak Şeb-i Arûs mevsimini ruhlarında hissedecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu İrfan, Tasavvuf ve Meydan Meşkleri bölümü Postnişin M. Fatih Çıtlak'ın katılım ve anlatımıyla Maâlî-yi Semâ ile buluşacaksınız.

Maâlî-yi Semâ 13 - 17 Aralık tarihleri arasında yoğun istek üzerine her gün saat 18.00'de İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nde.